telefoon:

0528-372391

Dienstverleners in ICT sinds 1988

+ Support
Plus Automatisering - Blog 7

4 manieren om snel gehackt te worden | Plus Automatisering

1: Zwakke wachtwoorden

Hoe zwakker het wachtwoord, des te groter de kans dat het wachtwoord wordt geraden. Sommige mensen maken het hackers wel érg makkelijk en kiezen voor te simpel wachtwoord.

Uit onderzoek blijkt dat dit de meest populaire wachtwoorden zijn:

  1. 123456
  2. password
  3. 12345678
  4. abc123
  5. Welkom01!
  6. Welkom

Een paar miljoen mensen hebben een dergelijk zwak wachtwoord, dus reken maar dat dit de eerste wachtwoorden zijn die een hacker uittest.

 

2: Windows-updates uitstellen

Onderzoekers ontdekken elke dag kwetsbaarheden in Windows. Microsoft zit hier gelukkig bovenop en verwerkt de nieuwe inzichten snel in een beveiligingsupdate.

Ook cybercriminelen kijken mee. Want elke keer als er een Windows-update plaatsvindt, weten ze dat er een manier is om in te breken. Dat Microsoft de systemen een update stuurt maakt niet uit, want hackers wéten dat er altijd een groep mensen is die de update uitstelt tot de volgende werkdag. Dus wil je het de hacker gemakkelijk maken? Klik dan vooral de Windows-updates weg.

 

3: Geen virusscanner

Een simpele maar nog steeds ontzettend effectieve manier om cybercriminelen buiten de deur te houden is de virusscanner. De beste virusscanners blokkeren namelijk 99,9 procent van de malafide software. Toch een computer opstarten zonder virusscanner – of met verouderde updates – is zo ongeveer hetzelfde als een hele grote uitnodiging ophangen om de pc te komen hacken.

 

4: Geen monitoringssoftware

Het onderhouden van een bedrijfsnetwerk kost tijd. Zelfs een simpel netwerk met tien computers kost al snel 25 uur per week om hermetisch dicht te spijkeren, zo ontdekten we vorige maand.

Het onderhouden van je netwerk kun je handmatig doen, maar beter is om software te gebruiken die ’s nachts alle systemen checkt en update. Toch handmatig al je systemen updaten, betekent dat je eigenlijk altijd een stap achter de feiten aanloopt. Bovendien maak je veel kosten voor je personeel en accepteert je de kans op fouten. Fouten waar cybercriminelen graag op inspringen.

Webdiensten - Plus Automatisering