telefoon:

0528-372391

Dienstverleners in ICT sinds 1988

+ Support
Plus Automatisering - Blog 4

Het is slim om al je pc’s te onderhouden

Praat met een handjevol security-experts en ze vertellen je allemaal hetzelfde: dat het slim is om je pc’s regelmatig te updaten. Wij vinden dat het nog anders kan. Waarom zou je dit zelf doen wat een programma beter kan?

 

Elke computer in je bedrijf vraagt om onderhoud. Dit gaat niet alleen over het vervangen van verouderde hardware, maar ook over het vervangen van je oudere software en stuurprogramma’s. Updates installeren, dus.
 

Maar laten we eerlijk zijn. Niemand vindt het leuk om elke dag updates te installeren. De meeste mensen willen in de ochtend het liefste de computer aanzetten om aan de slag gaan; en zitten niet te wachten om een half uur noodgedwongen naar het plafond te moeten staren. 

Het schermpje waarmee Windows plagerig vraagt om de nieuwe patches te installeren wordt dan al snel weggeklikt. Dit keuren we niet goed, maar we snappen het wel.

 

Dit is waarom je het onderhoud nooit zelf moet doen
 

Het onderhouden van een netwerk (automatisering) is tijdrovend. Elke dag komen er updates beschikbaar en dus is het een forse klus alles op orde te houden. Windows geeft namelijk niet elke beschikbare update in een pop-up weer, dus om echt goed beveiligd te zijn zou je elke dag een handmatige scan moeten doen.
 

En we gingen aan het rekenen. Want stel je voor dat je een middelgroot bedrijf hebt, met negen computers en een NAS. Alle updates bekijken en installeren kost je dan een half uur per apparaat. Er komen dagelijks nieuwe updates bij, dus je zou één medewerker 25 uur aan het werk kunnen zetten met alleen al het installeren van al die dagelijkse patches.
 

Zit je daarop te wachten? Dat lijkt ons ook niet.

 

De oplossing: monitoringssoftware
 

Monitoringssoftware gaat als een spin over je netwerk. Het controleert alle apparaten en weet precies voor welke apparatuur een nieuwe softwareversie beschikbaar is. En is die update beschikbaar? Dan wordt de software in de avonduren geïnstalleerd.
 

Door dagelijks dit proces te herhalen, is je netwerk permanent beschermd tegen hackers en bugs.
 

Ook de hardware wordt op deze manier door ons in de gaten te houden. Software meet hoe warm je apparatuur wordt en weet zo een defect te voorspellen nog voordat er daadwerkelijk iets uitvalt. Op zo’n ogenblik gaan op ons kantoor de alarmbellen af en kunnen we gelijk een vervangend item bestellen.
 

In 2018 gaat de nieuwe privacywetgeving voor bedrijven in. Ondernemers die data onvoldoende beschermen, lopen het risico op een boete die oploopt tot 20 miljoen euro. In een serie blogs kijken we naar cyberrisico’s en wat je kunt doen om je gegevens te beschermen.
 

Lees ook over ons netwerkbeheer. en onze oplossingen op het gebied van King Software
 

Webdiensten - Plus Automatisering