telefoon:

0528-372391

Dienstverleners in ICT sinds 1988

+ Support
Plus Automatisering - Blog 3

Waarom jouw website ook zo’n groen slotje wil

Alles wat je moet weten over het groene slotje op je website.

 

Je hebt hem waarschijnlijk al honderden keren zien staan: een groen icoontje in de adresbalk met de tekst ‘veilig’.

 

Wat is het en wat kan je ermee?

 

Icoontje staat voor veiligheid

Het icoontje geeft aan dat de website is beveiligd. Gegevens die de bezoeker invoert op jouw site, worden versleuteld naar jou verstuurd. En dat is belangrijk. Zonder deze versleuteling kunnen de gegevens worden onderschept door hackers en neem je het risico dat klantgegevens op straat komen te liggen.

 

Wie moet een beveiligde website hebben?

De nieuwe privacywet schrijft voor dat iedereen die met klantgegevens werkt, de beveiliging op orde moet hebben. Dit geldt dus voor:

 

  • Banken;
  • Verzekeraars;
  • Webshops.

 

Maar het geldt óók voor kleinere bedrijven die klantgegevens verwerken. En dat zijn er veel. Bijvoorbeeld:

 

  • Bedrijven met een online reserveringsformulier;
  • Ondernemingen met een contactformulier;
  • Organisaties met een inschrijfformulier voor een e-mailnieuwsbrief.

 

De wet omschrijft een ‘klantgegeven’ namelijk als informatie die je kunt herleiden tot een persoon. Oftewel: namen, e-mailadressen en telefoonnummers. Maar ook IP-adressen en kentekens.

 

Duimregel: zodra jouw site de bezoeker de mogelijkheid geeft om persoonsgegevens achter te laten, is het jouw taak om die persoonsgegevens goed te beschermen.

 

 

De voordelen van een groen slotje op een rij:

Met het groene slotje (die je automatisch krijgt bij een SSL-beveiliging) heb je je beveiliging op orde. De gegevens worden versleuteld verstuurd van de klant naar jouw website. Een hacker die op dat moment inbreekt die ziet wel de data, maar heeft er niks aan. De klantgegevens worden in een digitale geheimtaal verstuurd, en is alleen te ontrafelen door degene die toegang heeft tot de systemen. Jij dus.

 

Een SSL-certificaat met een groen slotje heeft veel voordelen:

 

  • Je bezoeker krijgt de melding dat je site veilig is
  • Je loopt geen risico op een boete omdat gevoelige klantgegevens op straat komen te liggen
  • Google geeft je website voorrang in de zoekresultaten
  • Je bent voorbereid op de toekomst, want Google heeft al hints gegeven dat sites zonder certificaat standaard een foutmelding gaan krijgen. En reken maar dat dat je bezoekers kost.

 

Wij vinden het belangrijk dat websites veilig zijn, want privacy wordt steeds belangrijker. Daarom zijn al onze hostingpakketten standaard beveiligd tegen hackers, zodat je klantgegevens goed zijn beschermd… Zónder bijkomende kosten.

 

In 2018 gaat de nieuwe privacywetgeving voor bedrijven in. Ondernemers die data onvoldoende beschermen, lopen het risico op een boete die oploopt tot 20 miljoen euro. In een serie blogs kijken we naar cyberrisico’s en wat je kunt doen om je gegevens te beschermen.

 

Webdiensten - Plus Automatisering