telefoon:

0528-372391

Dienstverleners in ICT sinds 1988

+ Support
Plus Automatisering - Blog 5

Wij hacken je netwerk (zodat criminelen dat niet doen)

Hackers betreden je netwerk door je apparatuur te scannen op kwetsbaarheden. Wij verslaan de hackers door hun middelen te immiteren.
 

De zwakste schakel

Want je bedrijfsnetwerk is zo goed als je zwakste schakel. Eén apparaat met verouderde software is genoeg voor een hacker om binnen te komen.
 

En natuurlijk weet je dat je altijd je updates moet draaien en doe je dat ook regelmatig. Maar herken je de volgende situaties?

  • Je medewerker komt aan op kantoor en wil gelijk aan de slag. Windows vraagt om een update te installeren, maar je medewerker drukt op ‘uitstellen’
  • Je hebt een netwerkprinter. Maar wanneer heb je voor het laatst de software vernieuwd?
  • Alle pc’s zijn up to date, op ééntje na: een vergeten pc die eigenlijk niemand ooit gebruikt.
     

In deze situaties kun je het grootste deel van je netwerk op orde hebben en tóch kwetsbaar zijn. Want het slechtst beveiligde apparaat zet de poort wagenwijd open voor inbrekers.
 

De oplossing: hacken tegen hackers
 

Om te zorgen dat hackers geen kans krijgen, kruipen wij in de huid van de hackers. We installeren software die wekelijks jouw netwerk ‘aanvalt’ en in een hoog tempo doet wat een hacker ook zou doen: bekende bugs misbruiken, kwetsbaarheden uitbuiten en proberen om binnen te komen via de achterdeur.
 

Het grote verschil tussen onze hackaanval en een échte aanval: van ons krijg je een geautomatiseerd rapport met een verslag van wat we hebben gedaan. Zo weet je precies op welke plekken je netwerk lek is en waar je je beveiliging moet opschroeven.
 

In 2018 gaat de nieuwe privacywetgeving voor bedrijven in. Ondernemers die data onvoldoende beschermen, lopen het risico op een boete die oploopt tot 20 miljoen euro. In een serie blogs kijken we naar cyberrisico’s en wat je kunt doen om je gegevens te beschermen.
 

Meer over ons netwerkbeheer.

Webdiensten - Plus Automatisering