telefoon:

0528-372391

Dienstverleners in ICT sinds 1988

+ Support
Plus Automatisering - Blog 6

Ze maken geha(c)kt van je WordPress

Een WordPress-website hacken: voor sommige mensen is het een koud kunstje. Hackers buiten bekende veiligheidslekken uit, dus slecht beheerde sites lopen risico.

Het aantal gehackte websites groeit met 32 procent per jaar. En dit zijn echt niet alleen websites van multinationals en overheden.

Want ook websites van kleine ondernemers zijn kwetsbaar voor hackers. Ruim vijftig procent van de bedrijfswebsites draait op WordPress-software. Op zichzelf genomen is WordPress een fantastisch systeem, maar met één nadeel. WordPress is marktleider en daarom een gewild doelwit voor hackers.
 

Met enige regelmatigheid wordt er een nieuwe kwetsbaarheid in de WordPress-software gevonden én uitgebuit. De WordPress-community reageert doorgaans gelukkig snel en door het gat te patchen in tussentijdse softwareupdates.
 

Maar wat als je die niet tijdig installeert? Dan loop je in de tussentijd het risico dat je klantgegevens op straat terechtkomen of je site op zwart gaat. En dan ziet níemand je fraaie webdesign meer.
 

Daarom is het automatisch updaten van alle software een standaarddienst bij al onze hostingpakketten. Wij snappen namelijk heel goed dat je niet te hele dag je website bekijkt om te zien of er nieuwe updates zijn. Dat doen wij voor je. En als er een nieuwe update is? Dan installeren wij die gelijk.
 

In 2018 gaat de nieuwe privacywetgeving voor bedrijven in. Ondernemers die data onvoldoende beschermen, lopen het risico op een boete die oploopt tot 20 miljoen euro. In een serie blogs kijken we naar cyberrisico’s en wat je kunt doen om je gegevens te beschermen.
 

Meer over onze hosting.

Webdiensten - Plus Automatisering