Nieuws: Windows beveiligingslek

Blijf beveiligd met een goed systeem

Begin juni kwam was er nieuws over een lek in de beveiliging van Windows. Dit lek bevindt zich in de Windows optie om verbinding te maken met een extern bureaublad of server. Hiermee zou iemand toegang kunnen krijgen tot jouw server en/of computer, ook multifactorauthenticatie kan hiermee omzeild worden. Vanwege de veiligheid is niet bekend gemaakt hoe het lek uitgebuit kan worden.

Wat betekent dit voor jou?
Als je gebruik maakt van een server waarop je extern inlogt, maak je waarschijnlijk gebruik van het ‘remote desktop protocol’ waar het lek in zat. Met nadruk op zat. Windows heeft op 11 juni een update uitgebracht waarmee het lek is gedicht. Voor zover bekend is er geen misbruik gemaakt van het gevonden lek, inmiddels is dit lek weer dicht als je de update hebt uitgevoerd. Maar heb jij de update al gekregen?

Wat moet je doen?
Zo snel mogelijk de nieuwe Windows update installeren. Heb je monitoringssoftware van Plus Automatisering geïnstalleerd? Dan hoef jij niets te doen, dan is het zelfs al voor je geregeld. Laat anders je computer zoeken naar nieuwe updates. Hulp nodig? Bel ons voor ondersteuning.

Meer smart hacks in je mail?

We zullen je geen spam sturen en we zullen je gegevens niet aan derden verstrekken.

    Ik wil niets missen

    Ook interessant