Zijn uw apparaten goed beveiligd?

Bescherm uw bedrijfsgegevens

Nederland staat in de top 3 van Europese landen waar de meeste datalekken worden gemeld. Nederland is dan ook sterk gedigitaliseerd, waardoor het risico op (grote/ernstige) datalekken hier relatief hoog is. Vergeleken met vorige jaren is het aantal meldingen naar aanleiding van hacking, malware of phishing gestegen met 30 procent. De meeste datalekken worden veroorzaakt doordat persoonsgegevens naar een verkeerde ontvanger worden verstuurd of afgegeven. Dat persoonsgegevens steeds vaker het doelwit zijn van criminelen is zeer verontrustend.

Steeds meer aanvallen zijn gericht op het onrechtmatig toegang verkrijgen tot een authenticatiemiddel. Dit gebeurt op diverse manieren, waaronder:

  • Social engineering (waaronder phishing): hierbij overtuigt een aanvaller mensen om hun inloggegevens of andere waardevolle informatie te delen.
  • Password spraying: hierbij wordt op een geautomatiseerde manier geprobeerd om op een lijst van accounts in te loggen door achtereenvolgend veel gebruikte wachtwoorden te gebruiken.
  • Credential stuffing: hierbij worden op een geautomatiseerde en grootschalige manier eerder verkregen inloggegevens gebruikt om toegang te krijgen tot accounts.

Voorkomen dat iemand of iets toegang krijgt tot u gegevens?

Authenticatie is het beveiligingsmechanisme dat toegangscontrole regelt en vereist dat de identiteit van een gebruiker of systeem wordt gecheckt met een authenticatiemiddel. Meerfactorauthenticatie (MFA) kan de impact van de datalekken beperken of zelfs voorkomen. MFA is een techniek waarbij de persoon of het systeem een combinatie van minimaal twee verschillende typen authenticatiefactoren moet gebruiken om toegang te krijgen. Bijvoorbeeld een wachtwoord én een eenmalige code pop uw smartphone.

Naar schatting zijn er in 2020 tussen de 600.000 en 2.000.000 personen getroffen door datalekken waar slechts één stap nodig was om in te loggen

Door het gebruik van meerdere factoren is de toegangscode niet langer afhankelijk van het geheimhouden van een authenticatiemiddel. MFA is een relatief eenvoudige manier die veel schade kan voorkomen. Bovendien is het gebruik van meerfactorauthenticatie in veel gevallen een essentieel onderdeel van beveiligingsbeleid. Daarmee is deze maatregel vaak een juridische verplichting op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Hacking betekent dat iemand toegang probeert te krijgen via computers en netwerken tot de gegevens van iemand anders.

Software waarmee apparaten worden beschadigd wordt malware genoemd. Malware is een kwaadaardige software. Besmetting verloopt vaak via besmette bestanden, zoals een e-mailbijlage.

Phishing is een verzamelnaam voor het bemachtigen van beveiligingscodes. Dit gebeurt op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via sms, e-mail, valse brieven en via valse websites.

Hoe veilig zijn uw bedrijfsgegevens op een zakelijke laptop?

Natuurlijk is het belangrijk dat een laptop een goede firewall en antivirussoftware bevat, maar voor de beveiliging van een zakelijke laptop is dit niet voldoende.

Met de combinatie van spamfilters, anti-malwarescans en anti-phishingfuncties beschermt ESET uw bedrijf. Door ESET worden gerichte aanvallen geblokkeerd en maakt u gebruik van een beveiligde browser. Daarnaast kunt u uw bedrijfsgegevens beschermen door middel van data-encryptie. Encryptie betekent het versleutelen van uw bestanden. Met encryptie stopt u uw bestanden in een digitale kluis. Deze kluis kan alleen worden geopend met een wachtwoord dat (als het goed is) u alleen weet.

Het programma ESET biedt de mogelijkheden om systeemschrijven en volledige stations te versleutelen. Alles wat op elke computer of laptop is opgeslagen wordt vergrendeld en beveiligd, zodat uw data beschermd is tegen verlies of diefstal. Daarnaast biedt ESET een extra beveiligingslaag voor organisaties die willen voorkomen dat dreigingen hun gebruikers bereiken.

ESET

Uw gegevens niet kwijtraken? Het is belangrijk om uw apparaten en gegevens goed te beschermen. Niet alleen tegen hackers, maar ook tegen virussen. Daarom biedt Plus Automatisering virusscanners en extra security van de hoogste kwaliteit.

Geïnteresseerd naar de verschillende producten of meer informatie over het beveiligen van uw apparaten? Neem contact op met Marcel Verzijden of Rutger Lub van Plus Automatisering via 0528-372391.

Meer smart hacks in je mail?

We zullen je geen spam sturen en we zullen je gegevens niet aan derden verstrekken.

    Ik wil niets missen

    Ook interessant